صاحبان صنعت تولید ظروف پلاستیک می گویند ظروف تولید شده توسط آنها عاری از هرگونه خطر برای مصرف کنندگان است اما ترکیب پلاستیک با گرما را ترکیب خوبی نمی دانند. ، متخصصان با اشاره به عدم وجود اطلاعات و تحقیقات کافی در این باره تقریبا همه ما یک کابینت پر از ظروف پلاستیکی برای نگهداری از غذاهای خود داریم. اما با توجه به افزایش آگاهی عمومی درخصوص مشکلات مصرف پلاستیک از نظر بهداشتی و زیست محیطی سوال این است که آیا زمان دورانداختن این ظروف فرا نرسیده است؟

آیا ظروف نگهدارنده پلاستیکی برای سلامت غذایی ما ایمن و بی خطرند ؟

برخی مدعی هستند که این ظروف قابل بازیافت خواهند بود اما حقیقت اینست که تنها 9 درصد از زباله های تولید شده از این مواد تاکنون بازیافت شده اند .به این عدد نه چندان امیدوار کننده نقش پررنگ این ماده ارزان در گرمایش و آلودگی جهانی را هم اضافه کنید، ورود مواد شیمیایی و ریزپلاستیک های باقی مانده از این ظروف به زنجیره های غذایی جانداران و محیط زیست ارزانی آن را ،توجیه می کند. هزاران ترکیب از پلاستیک در زنجیره غذایی ما یافت می شود اما هنوز این مواد و تاثیراتش برای کارشناسان در عین ناشناخته بودن، نگران کننده به نظر می رسد. به عنوان مثال فتالات هایی که برای انعطاف پذیری پلاستیک به کار برده می شود و در صنایع بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد، توسط مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا در مقادیر قابل اندازه گیری در بدن افراد مختلف یافت شده است. (از جمله در بدن خبرنگار گاردین خانم امیلی هولدن) در آزمایشات و مطالعاتی که بر روی بدن حیوانات انجام شده به نظر می رسد وجود این ماده در بدن با بروز اختلال در تولید مثل و اختلال در رشد سیستم عصبی و بروز بیماری آسم مرتبط باشد. ، کاهش قدرت باروری ) ماده شیمیایی دیگری است که در پلاستیک های مرتبط باغذا، به طور گسترده مورد استفاده قرار می گرفت، طی BPA( بی پی ای ارتباط بین این ماده شیمیایی با ایجاد آسیب مغزی در جنین و نوزادان و اختلال در سیستم تناسلی افراد تشخیص ، انجام تحقیقات ) دو ماده BPF( ) و بی پی اف BPS( و در نتیجه مقررات محدود کننده در این زمینه به شدت افزایش یافت. و بی پی اس ،داده شد جایگزین آن شدند و با عنوان محصولات بدون اگرچه ممکن است اثرات مشابه ماده ، به بازار عرضه شدند BPA Free یا BPA قبلی را داشته باشند. مطالعات انجام شده در این زمینه در دانشگاه تگزاس و دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان داده است که استفاده از در 0289 حتی اگر در دوزهای بسیار پایین نیز باشد می تواند عملکرد سلول های مختلف را مختل نماید .یک مطالعه در سال BPS دانشگاه نیویورک، چاقی کودکان را با این دو ماده شیمیایی مرتبط دانسته است. مواد شیمیایی زیادی در طول روند تولید محصولات مختلف پلاستیکی به آن ها افزوده می شود. محققان اذعان دارند که نادانسته ها در خصوص تاثیر این مواد بر سلامت و رشد انسان بسیار وسیع است. اما تحقیقات در این باره گسترش یافته است و به زودی تاثیرات این مواد پلاستیکی بر بدن انسان ها و سایر موجودات زنده شفاف تر خواهد شد. بنابراین تا آن زمان محدود کردن استفاده از این ظروف کمک کننده خواهد بود.