اخبار جدید

محصولات پارس طبیعت جایگزین پلاستیک های یک بار مصرف

قاسم فدایی مدیرعامل شرکت پارس طبیعت سلولز طی نشست خبری بیان کرد: شرکت پارس طبیعت سلولز موفق شد استاندارد EN13432 را اخذ کند. این گواهینامه بر روی کیفیت محصول تولیدی این شرکت صادر شده است و آزمایشگاه معتبرSSCCP در میلان ایتالیا که آزمایشگاه همکار موسسه اروپایی TUV است ، آزمایش ها را روی محصول انجام داده و گزارش آن را برای این شرکت ارسال کرده است.
وی ادامه داد: اهمیت حفظ محیط زیست و همچنین روند رو به رشد استفاده از پلیمرهای مصنوعی و آسیب رسانی برخی از این محصولات به آب ، خاک و همچنین موجودات زنده ، موجب شد که در خصوص نحوه استفاده از این محصولات و همچنین بازگشت آن ها به چرخه ی طبیعی زیست ، دغدغه های زیادی بوجود آید و نهایتا استانداردهای جهانی برای این موضوع تدوین شود. EN13432 ، استاندارد تدوین شده توسط اتحادیه اروپا و آمریکاست که چرخه بازگشت محصولات و تجزیه پذیری آن ها را آزمون می کند.
مدیرعامل شرکت پارس طبیعت سلولز افزود: بر اساس این استاندارد ؛محصولات مد نظر در شرایط تعریف شده مورد آزمون قرار می گیرند و پسماند حاصل از آن ها نیز تست می شوند.
محصول تولید شده توسط شرکت پارس طبیعت در شرایط تعریف شده مورد آزمون قرار گرفت و نتایج نشان می دهد پس از 58 روز صد درصد از بین می رود و دیگر قابل ردیابی نیست. اما نکته مهم این است که این محصول پس از تجزیه شدن نه تنها عناصر خاک را تخریب نمی کند بلکه موجب تقویت خاک هم می شود و این همان ادعایی است که محصول را اصطلاحا در رده محصولات Compostable قرار می دهد.
وی اظهارکرد: تدوین این استاندارد بین المللی موجب شده است که هر محصولی را نتوان به راحتی گیاهی یا تجزیه پذیر نامید و هر محصولی که مدعی این خواص است را به صرف ظاهر نمی توان در رده ی محصولات تجدید پذیر نامید و بعضا حتی آسیب های انان برای محیط زیست و سلامتی موجودات زنده بیشتر هم خواهد بود.
“سوگاس ” محصول تولیدی پارس طبیعت تنها محصولی در ایران و در منطقه خاورمیانه است که موفق شده است این استاندارد را که بر روی محصول تعریف می شود ،کسب کند.
حفظ محیط زیست و دغدغه ی کشورهای توسعه یافته را می توان از اجرایی شدن دستورالعمل 2019/904 اتحادیه اروپا از سوم جولای کاملا دریافت که در ادامه آن را برررسی می نماییم.اجرای دستور العمل 904/2019 اتحادیه اروپا مبنی بر محدودیت و ممنوعیت مصرف پلاستیک ها ی یکبار مصرف می تواند بر الگوی تولید و قیمت گذاری کالاهای جانشین از جمله محصولات پارس طبیعت ، موثر باشد.
قاسم فدایی بیان کرد:این دستور العمل اجرایی اشاره می کند که استفاده از پلاستیک ها به دلیل راحت بودن و همچنین هزینه های پایین فرآیند آن ها در زندگی روز مره در حال افزایش است و استفاده از پلاستیک ها نقش مهمی در اقتصادو رفاه دارند. اما باید در مورد استفاده از پلاستیک هایی که برای استفاده در زمان کوتاهی طراحی شده اند فکری کرد و حتی الامکان آن ها را جایگزین کرد.
يكي از مهم ترین ابعاد این دستور العمل کاهش آلودگی های دریایی است که بر اساس آمار بدست آمده حدود 80 تا 85 درصد این آلودگی ها از جنس پلاستیک است.
موضوع حاِیز اهمیت دیگر تاکید این دستور العمل به عدم استفاده از oxo در ساختار پلیمر هاست. این ماده افزودنی که بعضا در تبلیغات به عنوان ماده ای عنوان می شود که می تواند پلیمر را تجزیه کند صرفا می تواند موجب شود که پلاستیک ها تبدیل به ذرات ریزی شوند که آلودگی خاک و آب دریاها را بیشتر کند و اثرات نامطلوب آن در ساختار سلامت گیاهان و موجودات زنده هم ردیابی شده است.( متاسفانه در ایران هنوز این پلاستیک ها را به عنوان دوست دار محیط زیست معرفی می کنند ، در حالی که این وارونه کردن واقعیت است).

 

وی افزود: در این دستور العمل استفاده ار برخی از محصولات پلاستیکی محدود و ممنوع شده است و کشورهای اروپایی موظف به اجرا ی روش های سخت گیرانه شده اند.
برخی از اصلی ترین این محصولات عبارتند از :
الف) لیوان های پلاستیکی و درپوش های آن
ب) ظروف غذا با و بدون درب شامل مصرف در محل و ظروف بیرون بر غذا
پ) قاشق و چنگال
ت) بشقاب
ث) نی و هم زن
ج) کلیه ظروف ساخته شده از پلی استایرین انبساطی ( در ایران اصطلاحا فوم می نامیم)

لازم به ذکر است این دستورالعمل بندهای متفاوتی دارد و علاوه براین محصولات موارد دیگری نیز برای آگاهی بخشی بیشتر قید شده است که در قدم های بعدی ممنوعیت بر آن ها نیز اعمال خواهد شد مانند کیسه های پلاستیک.
امیدواریم برای پارس طبیعت آینده ی بهتری را انتظار داشته باشیم و از این مزیت غیر قابل رقابت برای فازهای بعدی و تولیدات بیشتر و سود آوری بیشتر استفاده نماییم.

نوشته های مشابه