اخبار سوگاس

توجیه پذیری باگاس

زمین وجه مشترک همه ماست – وندل بری

نقش ها و مسئولیت های خرد و کلان بشرکه ناظر بر تمامی وجوه زندگی او می باشند لاجرم او را به سویی کشاند تا از نظر به عمل حرکت نماید. در ذیل این نوع نگاه ها، کمینه کردن ضایعات و استفاده بیشتر از منابع یا همان اقتصاد دورانی (بازیابی، استفاده مجدد و بازیافت مواد و انرژی است) شکل گرفت، بازتاب این گرایش نو نه تنها رویکرد اقتصاد خطی یعنی «دریافت مواد اولیه، تولید و دور انداختن» را منسوخ نمود بلکه مدعی است آمده تا بگوید چیزی به نام زباله وجود ندارد. در همین راستا باید اقرار کرد که هر بازیگر در اقتصاد (شرکت، شخص، ارگانیسم) با سایر بازیگران با هم شبکه ای را تشکیل می دهند که در آن هر یک، از عملکردهای هم متأثر می شوند، پس درک چگونگی تاثیر اجزا بر یکدیگر،  مسئولیت های اجتماعی و سازش با طبیعت  بنگاه ها را راغب نموده تا در صدد جبران برآیند و دستاویزهای کهنه را جهت باقی ماندن در دام های خود بافته رها سازند.

بیانی دیگر جهت توجیه و به جا بودن ورود به باگاس:

بحران انرژی، آلودگی‌ها و آثار زیست‌محیطی برآمده از سوخت‌های فسیلی، بابی گشود تا بشر به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر روی آورد، از انواع این انرژی‌ها می توان به سوخت زیستی یا سوخت سبز (biofuel) اشاره کرد، سوختی که از منابع زیست‌توده  (biomass) یک منبع تجدیدپذیر انرژی ست و از مواد زیستی استحصال می گردد)  به وجود مى‌آید.

  • منبع اصلی انرژی در زیست‌توده‌هاچیست؟ “همان انرژی خورشید ذخیره شده در گیاهان طی فرایندفتوسنتز

انواع زیست توده

گفتنی است این انرژی درگیاهان و زیست‌توده‌ها ‌قادر است طی فرایندهای مختلف حرارتی، تبدیل شیمیایی و تبدیل بیوشیمیایی به انرژی قابل استفاده برای انسان بدل شود. باگاس به عنوان یک سوخت زیستی برای تولید گرما، انرژی و برق و در تولید خمیر کاغذ و مصالح ساختمانی مصروف می گردد.

Bagasse : باگاس صورتی دیگر از نیشکر، جایگزین جنگل های شمال جهت تولید کاغذ

پس از خرد کردن و شیره گیری ساقه های باقی مانده از نیشکر یا سورگوم  Sorghum ،( گیاهی از خانواده غلات که در ایران ذرت خوشه ای نام دارد) باگاس، یک ماده الیافی خشک پوست بدست می آید. به بیانی مفصل تر، پس از درو کردن ساقه های نیشکر ازسطح خاک، قطعات کوچک و بزرگ نیشکر به کارخانه منتقل شده و پس از شستن به آسیاب ها برده می شوند، تفاله های نیشکر که بعد از عبور از چند آسیاب به عصاره شان گرفته می شود، بصورت کاه درآمده و به وسیله نوار از کارخانه خارج می شوند، این تفاله ها باگاس هستند. هر 10 تن نیشکرخرد شده، تقریبا 3 تن باگاس مرطوب تولید می کند، یعنی چیزی حدود ۳۰-۲۰ درصد از وزن نیشکر. میزان عناصر تشکیل دهنده آن با توجه به گونه های مختلف نیشکر و بر حسب رشد سنی نیشکر، نحوه برداشت آن و بالاخره میزان بازیابی و راندمان عصاره گیری در آسیاب ها به مقدار کمی متفاوت است. اما به طورکلی می توان اشاره نمود که از تجزیه و تحلیل شیمیایی باگاس شسته و خشک شده؛ سلولز   45-55٪، همی سلولز  20-25٪ ، لیگنین   18–24٪ ،  خاکستر   1-4٪ و واکس ها    <1٪ یافت می شوند. از آنجا که زباله های ساخته شده توسط بشر زیست کره را مبتلا به آلودگی نموده اند خبر خوب این است که باگاس می تواند بازیافت شود، البته به شرطی که از مواد غذایی باقیمانده پاک گردد و در خانه یا از لحاظ صنعتی کمپوست شود. بنابراین برخلاف نمونه های مصنوعی پلاستیکی (400 سال) و پلی استایرن (هرگز)، باگاس با رعایت قیدهای مذکور تقریباً طی 90 روز به سرعت تخریب می شود.

قلمرو جغرافیایی؛ در بسیاری از کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری مانند هند، چین، کلمبیا، ایران، تایلند و آرژانتین کشت می گردد.

تاریخچه ورود باگاس به صنعت:

  • فرآیند صنعتی تبدیل باگاس به کاغذ به سال 1937 در یک آزمایشگاه کوچک در Hacienda Paramonga، برمی گردد.
  • در تاریخ 26 تا 27 ژانویه سال 1950، شرکت Noble & Wood Machine ، شرکت شیمی Kinsley و شرکت کاغذ شیمیایی به طور مشترک اولین تولید تجاری موفق روزنامه کاغذ تولید شده از باگاس را در کارخانه های Chemical Paper در هلووک به نمایش گذاشتند.
  • سوسیه داد پارامونگا در سال 1997 توسط Quimpac خریداری شد و در سال 2015، 90,000 تن كاغذ اداری، دستمال توالت و مقوا برای بازار پرو تولید كرد.
  • گروه صنایع کاغذ پارس بزرگترین تولید کننده تفاله باگاس در ایران می باشد. شرکت ما، پارس طبیعت سلولز در ذیل همین مجموعه ظروف غذاخوری و جعبه های غذایی با دوام و قابل تجزیه تهیه می نماید. این محصولات سازگار با محیط زیست، غیر سمی و قابل کمپوست هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *